Vuoden yrittäjä 2011

TIEDOTE
 
VUODEN YRITTÄJÄ VAALII KÄSITYÖPERINNETTÄ
Espoon Vuoden yrittäjäksi 2011 on valittu Oy Emil Halme Ab:n toimitusjohtaja Kaj Halme. Kaj Halme sai Leipomo Halmeen vetovastuun vain 22 –vuotiaana vuonna 1970. Hän on johtanut sukuyritystä yhtäjaksoisesti jo 41 vuotta.
Yritys on perinteinen lähileipomo. Liikevaihto on 1,7 miljoonaa euroa ja se työllistää parikymmentä henkilöä. Työntekijät ovat todellisia käsityöläisiä ja heidän ammattitaitonsa on korkea. Taidot he ovat oppineet kädestä pitäen työpaikalla.

- Ammatillisten oppilaitosten opettajat lähettävät nykyisin oppilaitaan mielellään Halmeelle työharjoitteluun oppiin jotta käsityöperinnetietoisuus jatkuisi. Oppilaatkin tuntuvat olevan innoissaan kun pääsevät Halmeelle työharjoitteluun.
Oy Emil Halme Ab täytti 112 vuotta marraskuun 1. päivä ja on Espoon vanhin sukuyritys. Käytössä on edelleen perinteisiä leivän valmistusmenetelmiä ja juuritaikinoita. Tuotteiden lopullinen hieno aromi ja maku syntyvät kahden tiiliuunin tasaisessa lämmössä. Toinen uuneista on ollut lämpimänä yhtäjaksoisesti pian 60 vuotta ja vanhimmat reseptit tuotannossa jo lähes 80 vuoden ajan.
Halmeen leipomo seuraa aktiivisesti yhteiskunnan kehittymistä ja pyrkii omalla toiminnallaan vastaamaan ajan haasteisiin. Yrityksellä on oma verkkokauppa, se on mukana Facebookissa ja Halmeen leipomon esittelyfilmi löytyy YouTubesta.
Myös leipomon tuotekehitys on kiinni nykypäivässä. Tarjolla on GI-leipää, joka ehkäisee sokerin epätasaisesta imeytymisestä aiheutuvia ongelmia. Lisäksi myynnissä on pari omaa tuotetta viime aikoina voimakkaasti mediassa esillä oleville karppaajille.

Karppaajille kehitetyt leivät ovat löytäneet yllättävänkin laajan ostajajoukon. Tosin muoti-ilmiöitä aina tulee ja menee. Vasta aika näyttää karppauksen todellisen suosion ja heille suunnattujen leipien tarpeen, Kaj Halme muistuttaa.
Halmeen leipomon tuotteet ovat aitoa lähiruokaa. Halmeen leipomosta löytyvät leivonnaiset niin arkeen kuin juhlaan: hapanleipää, maalaisleipää, voileipäkakkuja, voipullaa, täytekakkuja.
Leipomisessa käytetään lähes yksinomaan suomalaisia jauhoja, ruisjauhoja myöten. Kaikki tuotteet valmistetaan toimituspäivänä aamupäivän aikana.
Leivoinnaiset myydään lähialueella Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Vihdissä. Tuotannosta 85 prosenttia myydään päivittäistavarakauppojen kautta. Loput ostetaan Halmeen leipomon omasta Espoon Kauklahdessa toimivasta konditoriakahvilasta tai verkkokaupan kautta.
Vuoden yrittäjän valintaperusteluissa Espoon Yrittäjät korostaa Kaj Halmeen pitkää ja menestyksellistä yrittäjäuraa Espoon vanhimman sukuyrityksen johdossa. Hän on huolehtinut aina työntekijöiden viihtyvyydestä ja ammattitaidon kehittämisestä, josta osoituksena ovat työntekijöiden pitkät työurat.
Kaj Halmeen johdolla Halmeen leipomo on rohkeasti lähtenyt hyödyntämään markkinoinnissa uusimpia sähköisiä sosiaalisia medioita. Tuotekehityksessä se on ollut ajanhermolla ja vastannut asiakkaiden tarpeisiin uusilla tuotteilla.
Espoon Yrittäjät muistuttaa, että yhteiskunta tulee aina tarvitsemaan perinteisiä palveluammatteja ja lähipalveluita. Ne mahdollistavat kansalaisille laadukkaamman ja hyvinvointia edistävän elämän.
 
Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Kaj Halme
p. 050 321 2997
Toimitusjohtaja Erkki Pärssinen, Espoon Yrittäjät
p. 050 411 1104
 
Tiedote Espoon yrittäjien www-sivuilla